Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Litvánia és Szlovénia után Magyarországon követik el a legtöbb öngyilkosságot

2018.07.16. 10:24

Hétfőn hozta nyilvánosságra az Eurostat a 2015-ös öngyilkossági statisztikákat, eszerint az unióban a halálesetek 1,1 százaléka volt öngyilkosság. 

Tízből 8 esetben férfiak követnek el öngyilkosságot. Az öngyilkosok 31 százaléka pedig a 45-60 közötti korosztályból kerül ki. 

A lakosságszámhoz viszonyított öngyilkosságok tekintetében Litvánia vezeti a szomorú statisztikát, ott 100 ezer lakosra 30 öngyilkosság jut. A második helyen Szlovénia (21), a harmadikon megosztva Lettország és Magyarország áll (19).

A legkevesebb öngyilkosságot Cipruson (4), Görögországban (5) és Olaszországban (6) követik el. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.