Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négy droglabort, 50 drogkereskedőt vontak ki a forgalomból Peruban

2018.07.17. 09:53

Több mint félszáz embert, jórészt kolumbiai állampolgárt vettek őrizetbe hétfőn a perui hatóságok egy drogellenes műveletben a Kolumbiával és Ecuadorral határos, dzsungel borította Putumayo tartományban, írja az MTI.

Martín Vizcarra perui elnök azt mondta, hogy az ország biztonsági erői a kolumbiai hadsereggel karöltve Armageddon (utolsó döntő ütközet) kódnevű akcióban léptek fel a drogkereskedőkkel szemben.

Peruban vasárnap szükségállapotot rendeltek el ebben a tartományban, miután a kolumbiai kormánnyal békét kötött és feloszlatott Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű kolumbiai gerillaszervezet szakadár ágának fegyveresei többször megtámadták a biztonsági erőket a szomszédos Ecuadorban. A FARC mintegy 1200 harcosa megtagadta, hogy letegye a fegyvert a kolumbiai kormánnyal 2016-ban kötött megállapodással összhangban. Főként ezek a fegyveresek folytatják a kábítószer-kereskedelmet.

Peruban négy droglabort számoltak fel a térségben. José Modesto Huerta Torres perui védelmi miniszter szerint ez volt a legnagyobb csapás, amelyet az ország északi határvidékén a drogcsempészetre mértek.