Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A szabadságért az acélkábelt is elrágta a jaguár

2018.07.18. 09:20

Az acél sem állhatta útját a New Orleans-i állatkert jaguárjának, a ragadozó ugyanis valószínűleg a jaguárháza tetejét alkotó acélkábelek szétrágásával szökött meg szombaton, és mart halálra kilenc állatot - ismertette az MTI az Audubon állatkert igazgatójának keddi nyilatkozatát.

Kyle Burks újságíróknak kedden azt mondta, hogy Valerio, a hároméves hím a tetőn keletkezett 20-25 centis résen át mászott ki a jaguárházból. A jaguárház tetejét alkotó, acélkábelekből készített erős háló ugyan elvileg megfelel az amerikai állatkerti szövetség előírásainak, az eset után azonban ennél erősebb anyag után néznek.

A ragadozó szombat reggel, az állatkert nyitása előtt szökött ki a lakóteréből, a gondozók csak akkor vették észre, hogy nincs a helyén, amikor a többi állat kiáltozni kezdett. Az etetést végző dolgozó egy társával biztonságos épületbe menekült és rádión értesítette a vezetőket, akik ki is küldték a befogásra felszerelt szakembert, és 20 perccel a szökés felfedezése után Valerio már aludt is.

Addigra azonban a csúcsragadozó végzett

  • 3 rókával,
  • 5 alpakkával
  • és 1 emuval

Ennek ellenére nem altatták el, mivel Valerio csak "normális ragadozó módjára viselkedett".

Emberi élet nem forgott veszélyben; egyébként az állatkerti protokoll szerint ha az állat látogatási időn belül szabadult volna ki a házából, a gondozók biztonságos épületekbe vezették volna a látogatókat. Az állatkertet külső kerítés is övezi, ez is megfelel a szabályoknak, ám az eset után Burks igazgató már elképzelhetőnek tartja, hogy a nagymacska ezt a kerítést is át tudná törni.