Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy vak férfi egyedül kelt át a világ legnagyobb sósivatagán

2018.07.24. 17:41

Egyedül szelte át a világ legnagyobb sósivatagát Bolíviában egy vak francia férfi. Alban Tessier hét nap alatt tette meg a Salar de Uyuni sivatagon át vezető 140 kilométeres utat – írja az MTI a bolíviai kulturális minisztérium közleménye nyomán.

A tanár Tessier egy akusztikus GPS-eszköz segítségével szelte át a sivatagot. Az életveszélyes területen át vezető vándorútjához szükséges felszerelést egy taligában húzta maga után. Távol tőle egy kísérőcsapat követte a 41 éves férfit, aki mint elmondta, meg akarta mutatni a világnak, hogy

a testi korlátozottság nem akadályozhatja meg nagy tettek végrehajtását.

A Salar de Uyuni 10 582 négyzetkilométeres területe az Andok hegyvonulatai között található medencében, Potosi régióban terül el. A hőmérséklet -3 és 20 Celsius fok között ingadozik. Tessier-nek meg kellett küzdenie a széllel, a hideggel és a havas esővel is. A hó károsította a GPS-eszközét is, így a pótműszerekhez kellett fordulnia.

Tessier kalandját a bolíviai hatóságok is támogatták, hogy így népszerűsítsék a sivatagot, amely a dél-amerikai ország legfőbb látványosságai közé tartozik.