Robbanások sorozatát hallották Kabulban

2018.07.24. 14:24 Módosítva: 2018.07.24. 14:35

Több egymást követő robbanás rázta meg az afgán fővárost, Kabult kedden, a detonációkat szemtanúk szerint rakéták becsapódása okozta - közölte az MTI. Öt rakéta csapódott be a fővárosban és környékén, amit állítólag a tálib lázadók lőttek ki. Az egyik egy lakóépületet talált el a Kabul nyugati részén található Afsar-i-Szelo körzetben, a többi egy közeli hegyoldalba csapódott - mondta egy szemtanú.

A támadásban hárman megsebesültek, őket kórházba szállították. Az érintett térségben található a Vörös Félhold segélyszervezet irodája, a Kabuli Rendőrakadémia épülete, illetve több katonai és kormányzati épület. A Reuters három robbanásról és négy sebesültről számolt be, a dpa német hírügynökség szemtanúi szerint pedig nyolc rakéta csapódott be a térségben.

Egyelőre senki sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként.

Az afgán főváros több véres merénylet helyszíne volt az elmúlt években. Legutóbb vasárnap a kabuli repülőtéren követett el öngyilkos merényletet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyik tagja, amelyben 23-an vesztették életüket és 107-en sebesültek meg. A robbanást Abdul Rasid Dosztum alelnök, egykori hadúr érkezésére időzítették. Dosztum több mint egyéves önkéntes külföldi száműzetéséből tért haza.

Eközben a délkelet-afganisztáni Paktika tartomány két körzete került a tálibok kezére az elmúlt 48 órában. Az afgán erők súlyos veszteségeket szenvedtek az összecsapásokban - mondták el tisztségviselők kedden. Az afgán haderő 12 felkelővel, köztük egy tálib kormányzóval és körzeti vezetővel végzett az északkeleti Kapisza tartományban. Egy katonai szóvivő elmondta, hogy a vasárnap éjszakai műveletekben Mullah Naszim Musfak kapiszai árnyékkormányzó és Kari Eszanullah, a lázadók Tagab körzetbeli vezetője is életét vesztette. A tálib elöljárókra tanácskozás közben csaptak le.  • Tippek
  • Bankszámla