Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Pence: Az antiszemitizmusnak véget kell vetni

2018.07.26. 21:33

A zsidók elleni támadások megfékezésére szólított fel egyes európai országokat Mike Pence amerikai alelnök, a vallásszabadságról rendezett miniszteri szintű nemzetközi konferencián Washingtonban - írja az MTI. 

Az alelnök hangsúlyozta, hogy Európában általában erősödik a vallásokkal szembeni türelmetlenség, és konkrétan az Egyesült Királyságot, Franciaországot és Németországot nevezte meg, mint problémás területet. Pence utalt arra, hogy holokauszt-túlélőket is megtámadnak, és arra figyelmeztetik a zsidókat, hogy ne hordjanak kipát, azaz a legjellegzetesebb zsidó viseletnek számító sapkát. 

 Ennek az erőszaknak, gyűlöletnek és antiszemitizmusnak véget kell vetni

Az alelnök az Angliában gyűlöletből elkövetett bűncselekményekről, illetve a Franciaországban megtörtént konkrét esetekről beszélt, amikor zsidókat gyilkoltak meg szélsőségesek. 

Beszédében az alelnök a más országokban tapasztalható vallásüldözésre is kitért, így például megemlítette, hogy Nicaraguában, Kínában, Észak-Koreában, Oroszországban és Iránban is üldöznek hívő embereket. Elítélte az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet, és külön szólt az Irakban élő jazidi kisebbség lányainak és asszonyainak rabszolgasorba taszításáról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!