Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbanás történt a pekingi amerikai nagykövetség közelében

2018.07.26. 08:15 Módosítva: 2018-07-26 08:19:50

Robbanás történt Pekingben az amerikai nagykövetség épületének közelében, írja az AP. A környéken több követség is van, ott működik például az indiai, az izraeli és a dél-koreai külképviselet is. 

Nem sokkal az eset után az amerikai nagykövetség szóvivője a Guardiannek megerősítette az értesülést: az épület egyik őrzője szerint a robbantást egy személy követte el, rajta kívül senki nem sérült meg.

Radio Free Asia szemtanúkra hivatkozva azt állítja, hogy egy férfi házilag készített robbanószerkezetet próbált meg behajítani a nagykövetség udvarára, de az még a kerítésen kívül felrobbant.

A rendőrség lezárta a környéket, majd később arról tájékoztatott, hogy az elkövető egy 26 éves férfi volt, aki a kezén sérült meg. Az eset után kórházba szállították, sérülései nem életveszélyesek.

A rendőrség szerint az eszközt petárdákból, házilag állították össze, a követség épületében nem keletkezett kár, a  Belső-Mongólia Autonóm Terület Tungliao településéről érkezett, Csiangként megnevezett férfin kívül senkinek sem esett baja, írja az MTI.

A robbanás csütörtökön, helyi idő szerint délután egy óra körül, történt, de a Kínai Kommunista Párt egyik lapja, a Global Times szerint az amerikai nagykövetség épülete elől már a délelőtti órákban elvittek egy nőt, aki benzint locsolt magára. Egyelőre még nem erősítették meg, hogy a két esetnek köze lenne egymáshoz.

A közösségi médiában megjelent képeken és videókon az látható, hogy füst borítja a környéket, és rendőrök zárták le a területet. A New York Times cikke szerint a robbanást több háztömbbel arrébb is tisztán lehetett hallani.