Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyerekre támadt egy cápa egy kínai plázában

2018.07.27. 14:51

Cápa támadt egy hatéves kislányra a délnyugat-kínai Guiyang egyik meg nem nevezett bevásárlóközpontjában, írja a South China Morning Post angol nyelvű kiadása.

A gyerek kedden a nagyanyjával és a nagynénjével kereste fel a pláza nyitott tetejű akváriumát, amelyben a cápák mellett tengeri teknősök, sügerek és egyéb halak is úszkálnak. A kislányra támadó cápa felugorva harapott rá a gyerek kezére.

A kislány jobb keze kilenc helyen tört el, sebei mélyek, hosszuk akár az öt centimétert is elérheti. Orvosa szerint a gyermeknek akár műtétre is szüksége lehet, ha nem megfelelően gyógyulnak a sérülései.

A kislány anyja szerint a gyermeke nem nyúlt a medencébe, csupán nekitámaszkodott az akvárium falának, amikor a cápa rátámadt. A bevásárlóközpont egyik értékesítési vezetője azonban ennek épp az ellenkezőjét állítja, és a biztonsági kamera felvételeire hivatkozik, azon azonban nem látszik egyértelműen, hogy hol van a lány keze.

A sales manager emlékeztetett: az akvárium közelében táblákon figyelmeztetik a szülőket, hogy  fokozott óvatossággal figyeljenek a gyermekeikre, illetve két felügyelő is ott áll, hogy figyelmeztesse azokat, akik túl közel merészkednek. Azt is hozzátette, hogy szerinte egy cápa normális esetben nem ugrik csak úgy ki a medencéből, és támad rá valakire.

A bevásárlóközpont vezetése már felvette a kapcsolatot a kislány szüleivel.