Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy 70 éves nő és két unokája is életét vesztette a kaliforniai erdőtüzekben

2018.07.29. 08:48

Vasárnapig már legalább öten meghaltak a Kaliforniában tomboló tüzekben: egy 70 éves asszony, két - 4 és 5 éves - dédunokája és két tűzoltó vesztette életét. Tizenhét embert eltűntnek nyilvánítottak – írja az MTI.

A 70 éves nő a CNN összefoglalója alapján a házában vigyázott a két gyerekre, amikor az erdőtűz a közelbe ért. A nő felhívta telefonon a munkahelyén lévő férjét, hogy szóljon neki, hogy minél előbb érjen haza a közelgő tűz miatt, de a férfi már nem tudott segíteni.

A lángok eddig félezer otthont perzseltek fel, 33 ezer hektárnyi területen pusztítanak. A hétfőn kezdődött tűzvészek további ötezer épületet fenyegetnek Redding városától északra, erdővel borított vidéken. A 10 ezer lakosú Shasta Lake Cityt teljesen evakuálták, és további 28 ezer embert köteleznek otthonaik elhagyására a tűzveszély miatt. Az oltásban 3400 tűzoltó vesz részt 325 autóval, 17 helikopterrel és 62 földgyaluval.