Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Tartálykocsikból itatják a teheneket Ausztriában

2018.07.30. 16:29

Tartálykocsikkal hordják fel a vizet az osztrák gazdák a kiszáradt hegyi legelőkön lévő teheneiknek, hogy gondoskodjanak a jószágok ivóvízellátásáról a térséget jelenleg sújtó hőhullám idején. Erről a nyugat-ausztriai Vorarlberg tartomány gazdálkodóinak szövetsége adott ki közleményt, arról is tájékoztatva, hogy a térségben 42 éve ne volt ekkora szárazság.

A nyári hónapokban a helyi gazdák a völgyekből a magasabban fekvő területekre szokták felterelni a jószágaikat, hogy azok a hegyi legelőkön táplálkozzanak, idén viszont a magaslati legelők túl szárazak, így közel háromezer tehénnek kell plusz vizet biztosítania a gazdáknak. Ezen kívül az állatokat kénytelen voltak elkezdeni azzal a szénával etetni, amelyet normális esetben már télre raktároznának el, áll az MTI hírösszefoglalójában.

Egy tehén nagyjából 100 liter vizet iszik naponta. Ennek a vízmennyiségnek egy részét a reggel még harmatos fű megevésével veszik magukhoz az állatok. Idén azonban túl melegek az éjszakák, így reggelente nincsen harmat a térségben.  • Vennék
  • Hírek