Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyanúsan túlnyerte magát a kambodzsai kormánypárt

2018.07.30. 06:08

Hun Sen kormányfő pártja szerezte meg az összes parlamenti mandátumot Kambodzsában a vasárnap megtartott általános választásokon - ezzel a párt maga dicsekedett el. 

Az eredmény, amelyet a Kyodo japán hírügynökség tudósítójának is megmutattak, azt jelenti, hogy a miniszterelnök Kambodzsai Néppártja (CPP) mind a 125 parlamenti székbe a saját képviselőit ültetheti be.

Az ország központi választási bizottsága még nem közölt hivatalos eredményeket, a végleges eredményt pedig csak augusztus közepére ígérték közzétenni - írja az MTI. 

A kormánypárt szóvivője péntek este még arról beszélt, hogy Hun Sen Néppártja a szavazatok 80 százalékát kapta, ami nagyjából száz képviselői széket jelent.

A kambodzsai választások eredményének teljes elutasítására szólította fel a nemzetközi közösséget hétfőn Jakartában Mu Sochua, a betiltott egyetlen jelentős ellenzéki párt politikusa, miután az országot 33 éve kormányzó Hun Sen miniszterelnök Kambodzsai Néppártja (CPP) győzelmet hirdetett.

2018. július 29-e a demokrácia halálának napja Kambodzsában, a közelmúlt történetének sötét napja

- jelentette ki az indonéz fővárosban, Jakartában tartott sajtóértekezletén a Hun Sen-rezsim által betiltott Kambodzsai Nemzeti Megmentés Pártjának (CNRP) alelnöke.

A CNRP-t tavaly bírósági úton feloszlatták, azzal vádolva a pártot, hogy összeesküdött az Egyesült Államokkal a hatalom megdöntésére. A párt azon vezetői, akiknek sikerült külföldre szökniük a bebörtönzés elől, mindvégig arra biztatták a kambodzsaiakat, hogy ne vegyenek részt a voksoláson.