Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Biciklis turistákat ölt az IS Tádzsikisztánban

2018.07.31. 15:44

Biciklis turistacsoportot végzett ki vasárnap az Iszlám Állam (IS) Tádzsikisztánban – írta a BBC. Az Afganisztánnal határos volt szovjet utódállam hatóságai szerint bizonyos, hogy a terrorszervezet helyi ága végzett a két amerikai, egy svájci és egy holland turistával.

A hatóságok szerint kedden három támadót a rendfenntartók likvidáltak, hármat őrizetbe vettek – írta a Lenta.ru.

A támadás utáni pillanatokról videófelvételt (+18) is nyilvánosságra hozott az IS. A rendőrség szerint a terroristák először belehajtottak a turistákba, majd kiszálltak, és ütlegelték, végül lelőtték őket. A felvételen az látható, hogy a helyszínről elhajtanak az autók, miközben egyikük még egyszer áthajt az egyik áldozaton. 

A turistacsoport két másik tagja sérülésekkel túlélte a fővárostól, Dusanbétől délnyugatra, Dangarában végrehajtott támadást.

A 8,7 milliós Tádzsikisztán Közép-Ázsia legelmaradottabb országa, 24 éve Emomali Rahmon elnök vezeti, aki a rendszerváltáskor termelőszövetkezetet irányított a mostani támadás térségében, Dangarában.