Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Obszcén rendszámtáblája miatt szálltak rá a rendőrök egy román férfira

2018.07.31. 09:12

A 45 éves román Razvan Stefanescu svédországi nyaralásából érkezett haza és miután odakint regisztrálta az autóját, immáron új rendszámmal. A MUIEPSD rendszám ugyan Svédországban nem mondott semmit senkinek, de Romániában már annál nagyobb feltűnést keltett. Mert valami olyasmit jelent románul, hogy Bazdmeg PSD, azaz bassza meg a kormánypárt. De ahogy egy olvasónk jelezte: pontosabban megfogalmazva GECIPSD röviden, ám tágabb értelemben "szopjon a PSD" vagy "fasznyelő PSD".

Nem csoda, hogy Stefanescu rendszámtábláját elég gyorsan felkapták a közösségi oldalak. A román rendőrség tetszését viszont nem nyerte el, ők bevonták a rendszámot, elvették a férfi jogosítványát és eljárást is indítottak ellene, mondván: szabálytanul közlekedett a svéd rendszámmal. 

Stefanescu nem érti, mi a baj a rendszámmal. Azt mondta, ő gond nélkül, teljesen legálisan jött be az új rendszámával Romániában, ezért érthetetlen, hogy később miért állítja azt a hatóság, hogy szabályt szegett. 

Az esetről a Local nevű lap számolt be.