Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiengedik a börtönből Tommy Robinsont

2018.08.01. 15:07

Óvadék ellenében szabadulhat a börtönből Tommy Robinson szélsőjobboldali aktivista, miután sikeresen fellebbezett a rá kiszabott 13 hónapos büntetés ellen – írja a BBC.

Robinson, akit valójában Stephen Yaxley-Lennonnak hívnak, május végén került börtönbe a bíróság megsértéséért, miután annak ellenére Facebook-élőzte egy muszlimokból álló banda tárgyalását, hogy a bíró elrendelte, hogy ne legyen közvetítés. Ekkor tíz hónapot kapott, a maradék három úgy jött össze neki, hogy eleve próbaidőn volt már egy hasonló ügy miatt, így azt a felfüggesztett büntetését is le kellett ülnie.

Ügyvédje már júliusban azzal érvelt, hogy az eljárás hiányosságai miatt elfogult döntés született. A bíróság az előző ügyében elutasította a férfi fellebbezését, ebben viszont helyt adott neki, mert álláspontjuk szerint túl gyorsan ítélték el.

Ha hosszabb elzárást von maga után az ítélet, azt nem lehet ilyen gyorsan meghozni a vádemelés után.

– állt az összefoglalóban, amiben az arányosságra is felhívták a figyelmet. Az ügyben új tárgyalást rendelt el a bíróság, Robinsont később engedik majd szabadon.

Tommy Robinson tevékenységével korábban már bővebben is foglalkoztunk, ezt a cikkünket itt olvashatják el.