Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elmúlt a veszély az ohioi bázison

151201-F-XX000-001
2018.08.02. 20:34

Magyar idő szerint péntek este egy úgynevezett "active shooter"-helyzet alakult ki Ohio államban, Dayton közelében, a Wright-Patterson légierő-bázis kórházában. Ez azt jelenti, hogy valaki lövöldözik az épületben, és egyelőre még nem sikerült megakadályozni ebben.

Részleteket egyelőre nem tudni, csak annyit, hogy a rendőrség a helyszínen van, és a hatóságok mindenkit biztonságos helyre terelnek. A bázis Twittere szerint helyi idő szerint délután háromnegyed 1-kor érkezett az első hír a lövöldözésről, és azóta vizsgálják a helyzetet. Helyi értesülések szerint egyelőre nincsenek sérültek, de pontos információk sincsenek arról, hogy valójában mi történik.

A helyi WHOI tévé szerint a veszély elmúlt, bár ezt még a hatóságok nem erősítették meg. Pár órával az első vészjelzés után még mindig nem lehet tudni, hogy mi történik a bázison. Egyes információk szerint az egyébkét 27 ezer embert foglalkoztató bázison épp gyakorlatoztak, és ott sülhetett el egy fegyver, rossz helyen vagy időben.