Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump: Hé, ez a királynő, nem? Akkor tudunk várni

2018.08.03. 11:41

Donald Trump amerikai elnök egy kampányeseményen beszélt hosszan a nagy-britanniai látogatásáról, elsősorban arról, hogy fake news az, hogy késett volna a királynővel való találkozójáról. A Sky News beszámolója szerint az elnök cáfolta/tagadta azokat az "undorító álhíreket", miszerint ez történt, valójában korábban érkezett, és a királynő várakoztatta őt meg. 

Trump a következőket mondta az ügyben a szokásos bombasztikus stílusában:

  • Gyönyörű, gyönyörű látogatás volt
  • Közte és a királynő között jó a kémia
  • A királynő felfoghatatlan. Felfoghatatlan.

A sztori részletesen: "Leszálltam, ott vagyok a földön, várok a Király és a Királynő Őrségével. Csodálatos emberek. Várok. 15 perccel volt korábban, várok a feleségemmel.

Hé, ez a királynő, nem? Tudunk várni. De egy kicsit korán van.

Aztán felmegyek, találkozom vele, és ő fantasztikus. Felmegyünk, teázunk. 15 percre volt tervezve, de egy óra lett. Mert jól kijövünk. Jól kijövünk. Kedveli a first ladyt és a first lady kedveli őt. Nem árulom el, miről beszéltünk, mert nem illik. Hacsak nem akarjátok hallani. Nem, csak viccelek.

És mi lesz ebből a fake newsban? Hogy az elnök 15 percet késett. Hát, nem. Az elnök tovább maradt. A látogatás gyönyörű, gyönyörű volt, de ebből is rosszat hoznak ki, mert ők fake, fake, undorító news.