Emil, Csanád
9 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Trump lánya interjúban bírálta a kormányt, és állt ki a sajtó mellett

2018.08.03. 05:28

Ivanka Trump, az amerikai elnök lánya egy csütörtöki interjúban bírálta a kormányzat több intézkedését, elsősorban azt, hogy az amerikai-mexikói határon elfogott illegális bevándorló családokat szétválasztották, és a gyermekeket elvették szüleiktől, írta lapszemléjében az MTI.

Donald Trump lánya - mint kiderült - több belpolitikai kérdésben nem ért egyet édesapjával. Az amerikai média egyre több szereplője azt feltételezi róla, hogy politikai babérokra tör, ezért politikával összefüggő megnyilvánulásait a korábbiaknál nagyobb figyelem övezi. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Trump lánya interjúban bírálta a kormányt, és állt ki a sajtó mellett

Élete mélypontjának nevezte a bevándorló családok szétválasztását, szerinte a média nem a nép ellensége.

170 · Aug 03, 2018 05:28am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Az elnök lánya és főtanácsadója csütörtökön egy washingtoni rendezvényen az Axios hírportálnak kijelentette: a Fehér Házban töltött több mint másfél év alatt "életének mélypontja" az volt, amikor a kormányzat utasításának megfelelően az amerikai-mexikói határon elfogott illegális bevándorló családokat szétválasztották, és a gyermekeket elvették szüleiktől. "Nagyon szenvedélyesen ellenzem a családok szétválasztását, a gyermekek elválasztását a szüleiktől" - jelentette ki. (Ez ellen egyébként Trump felesége, Melania Trump is felszólalt, aki amúgy nem Ivanka édesanyja, mert az Trump első felesége, Ivana Trump.)

Ivanka Trump
Ivanka Trump
Fotó: Leah Millis

A bevándorlást Ivanka Trump "hihetetlenül összetett" kérdésnek, az illegális bevándorlást pedig "hihetetlenül bonyolultnak" mondta. Majd hozzátette: ez a kérdés őt "érzelmileg nagyon érinti".   

Kérdezték a sajtóról is. Kifejtette, hogy ugyan személyesen őt is sok támadás érte, ezek - mint fogalmazott - "nem voltak teljesen megalapozottak". De hozzátette:

Nem érzem úgy, hogy a média a nép ellensége.

Ezzel arra utalt, hogy apja, aki a sajtó jó részével kifejezetten rossz viszonyban van, több alkalommal is "a nép ellenségének" minősítette a vele egyet nem értő médiumokat és újságírókat.