Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump lánya interjúban bírálta a kormányt, és állt ki a sajtó mellett

2018.08.03. 05:28

Ivanka Trump, az amerikai elnök lánya egy csütörtöki interjúban bírálta a kormányzat több intézkedését, elsősorban azt, hogy az amerikai-mexikói határon elfogott illegális bevándorló családokat szétválasztották, és a gyermekeket elvették szüleiktől, írta lapszemléjében az MTI.

Donald Trump lánya - mint kiderült - több belpolitikai kérdésben nem ért egyet édesapjával. Az amerikai média egyre több szereplője azt feltételezi róla, hogy politikai babérokra tör, ezért politikával összefüggő megnyilvánulásait a korábbiaknál nagyobb figyelem övezi. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Trump lánya interjúban bírálta a kormányt, és állt ki a sajtó mellett

Élete mélypontjának nevezte a bevándorló családok szétválasztását, szerinte a média nem a nép ellensége.

170 · Aug 03, 2018 05:28am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Az elnök lánya és főtanácsadója csütörtökön egy washingtoni rendezvényen az Axios hírportálnak kijelentette: a Fehér Házban töltött több mint másfél év alatt "életének mélypontja" az volt, amikor a kormányzat utasításának megfelelően az amerikai-mexikói határon elfogott illegális bevándorló családokat szétválasztották, és a gyermekeket elvették szüleiktől. "Nagyon szenvedélyesen ellenzem a családok szétválasztását, a gyermekek elválasztását a szüleiktől" - jelentette ki. (Ez ellen egyébként Trump felesége, Melania Trump is felszólalt, aki amúgy nem Ivanka édesanyja, mert az Trump első felesége, Ivana Trump.)

Ivanka Trump
Ivanka Trump
Fotó: Leah Millis

A bevándorlást Ivanka Trump "hihetetlenül összetett" kérdésnek, az illegális bevándorlást pedig "hihetetlenül bonyolultnak" mondta. Majd hozzátette: ez a kérdés őt "érzelmileg nagyon érinti".   

Kérdezték a sajtóról is. Kifejtette, hogy ugyan személyesen őt is sok támadás érte, ezek - mint fogalmazott - "nem voltak teljesen megalapozottak". De hozzátette:

Nem érzem úgy, hogy a média a nép ellensége.

Ezzel arra utalt, hogy apja, aki a sajtó jó részével kifejezetten rossz viszonyban van, több alkalommal is "a nép ellenségének" minősítette a vele egyet nem értő médiumokat és újságírókat.