Piacot és buszt ért találat Jemenben, sok gyerek is meghalt

2018.08.09. 11:39 Módosítva: 2018.08.09. 15:01

Légitámadás ért csütörtökön egy piacot és egy autóbuszt Jemen északi részén, a húszi lázadók által ellenőrzött területen. A támadásokban 43-an haltak meg, köztük gyerekek, a sebesültek száma 61, írja az MTI hivatalos közlésekre hivatkozva.

Nagyon sokan meghaltak, még többen megsebesültek, legtöbbjük 10 év alatti

- közölte Johannes Bruwer, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) jemeni vezetője a Twitteren. A halottak és a sebesültek jó részét a vöröskereszt kórházába szállították.


Fotó: Stringer / AFP

Figyelem!

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Az eset Szaada tartomány Dahjan városában történt, a síita lázadók egyik erősségében.

Törzsi vezetők a húszi lázadók ellen harcoló, szaúdi vezetésű külföldi katonai koalíciót vádolják a támadással. A szaúdi vezetésű katonai koalíció a légicsapással kapcsolatban közölte: legitim katonai műveletet hajtott végre, amely megfelelt a nemzetközi humanitárius törvényeknek. A harci repülők a húszik rakétakilövő állásait vették célba, ahonnan a Szaúd-Arábia déli részén található Dzsizán ipari város ellen intéztek támadást szerdán a jemeni lázadók. A koalíció egyúttal megvádolta a húszikat azzal, hogy gyermekeket használnak élő pajzsnak.

Jemenben 2014 augusztusa óta tart a polgárháború az Irán által támogatott húszik és a Szaúd-Arábia, valamint más arab országok által támogatott, nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz - a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz - hű erők között. A felkelők ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormányerőket légierővel segítő arab koalíció.  • Hírek
  • Hírek