Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Piacot és buszt ért találat Jemenben, sok gyerek is meghalt

2018.08.09. 11:39 Módosítva: 2018-08-09 15:01:30

Légitámadás ért csütörtökön egy piacot és egy autóbuszt Jemen északi részén, a húszi lázadók által ellenőrzött területen. A támadásokban 43-an haltak meg, köztük gyerekek, a sebesültek száma 61, írja az MTI hivatalos közlésekre hivatkozva.

Nagyon sokan meghaltak, még többen megsebesültek, legtöbbjük 10 év alatti

- közölte Johannes Bruwer, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) jemeni vezetője a Twitteren. A halottak és a sebesültek jó részét a vöröskereszt kórházába szállították.


Fotó: Stringer / AFP

Figyelem!

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Az eset Szaada tartomány Dahjan városában történt, a síita lázadók egyik erősségében.

Törzsi vezetők a húszi lázadók ellen harcoló, szaúdi vezetésű külföldi katonai koalíciót vádolják a támadással. A szaúdi vezetésű katonai koalíció a légicsapással kapcsolatban közölte: legitim katonai műveletet hajtott végre, amely megfelelt a nemzetközi humanitárius törvényeknek. A harci repülők a húszik rakétakilövő állásait vették célba, ahonnan a Szaúd-Arábia déli részén található Dzsizán ipari város ellen intéztek támadást szerdán a jemeni lázadók. A koalíció egyúttal megvádolta a húszikat azzal, hogy gyermekeket használnak élő pajzsnak.

Jemenben 2014 augusztusa óta tart a polgárháború az Irán által támogatott húszik és a Szaúd-Arábia, valamint más arab országok által támogatott, nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz - a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz - hű erők között. A felkelők ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormányerőket légierővel segítő arab koalíció.