Olivér
4 °C
8 °C

Ordító gyerek miatt szállítottak le két családot is egy repülőről

000 TR7HU
2018.08.09. 16:10

Egy indiai férfi rasszizmussal vádolja a British Airwayst, miután a családját leszállították a légitársaság egyik repülőgépéről. A családfő szerint a gép személyzetének egyik tagja rasszista megjegyzéseivel megalázta őket, írja honlapján a Sky News.

Az apa az ügyben illetékes indiai miniszternek, Suresh Prabhunak címzett levelében panaszolta el a történteket. A család július 23-án, hétfőn, szeretett volna Londonból Berlinbe utazni, amikor a felesége a felszállásra készülő gépen a karjaiba vette a síró gyermeküket.

A családfő szerint a légitársaság egyik munkatársa kiabálni kezdett a hároméves kisfiúval, amitől a gyerek megijedt, és még hangosabban sírt tovább. Erre a férfi visszatért, és azzal fenyegette meg a kicsit, hogy ha nem hallgat el, kivágja az ablakon.

A beszámoló szerint a repülő ezután visszafordult a terminálhoz, ahol a biztonsági szolgálat tagjai elvették a beszállókártyáikat, majd letessékelték őket a gépről – illetve nemcsak őket, hanem egy másik indiai családot is, amelynek tagjai mögöttük ültek, és keksszel próbálták vigasztalni a síró gyereket.

Az indiai miniszternek címzett levél szerint a légitársaság munkatársa több rasszista, az indiaiak számára sértő megjegyzést is tett (például nyavalyásnak nevezte őket). A történteket emiatt sok indiai szégyenletesnek nevezte, többen a British Airways bojkottjára szólították fel a honfitársaikat.

A British Airways szerint a családot többször is kérték (hiába), hogy ültessék a gyermeket a helyére, majd kössék be az övét, különben a gép nem tud felszállni, nem tettek eleget a kérésnek. A légitársaság szóvivője szerint a biztonsági előírás mindenkire vonatkozik, a felszálláshoz minden utasnak be kell csatolnia az övét.

Borítókép: AFP / Daniel Leal-Olivas

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?