Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Durva módszerrel gyilkolt az autópályán az orosz GTA-banda

2018.08.09. 12:49 Módosítva: 2018-08-09 12:55:34

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a Moszkva megyei bíróság csütörtökön a GTA-banda négy tagját, amely 2012 és 2014 között 17 embert ölt meg és fosztott ki egy orosz autópályán, írja az MTI. 

A közép-ázsia eredetű bandát az orosz média nevezte el GTA-nak a Grand Theft Auto nevű számítógépes játék után. A csapat az M4-es doni autópályán gyilkolt meg és rabolt ki autósokat. Vastüskéket helyeztek az útra, amelyek kiszúrták a kocsik abroncsát. Amikor az autók vezetői és utasaik kiszálltak, hogy megnézzék a kilyukadt autógumikat, a banda tagjai agyonlőtték őket.

A csoport, amelynek végül 9 tagját sikerült 2014-ben élve elfogni, iszlamista terrorszervezetekkel is kapcsolatban állt. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a bűnözők két év alatt 17 embert öltek meg, további kettőt pedig megsebesítettek.

Ügyük tárgyalását 2017 júliusában kezdte meg a Moszkva megyei bíróság. Tavaly augusztus 1-jén a banda tagjai a bíróságon megpróbálták megszerezni őreik fegyvereit. Az incidensben a biztonsági erők a banda három tagját lelőtték, két bűnözőt pedig súlyosan megsebesítettek és újra elfogtak.