Árpád
-2 °C
4 °C

Lövöldözés volt Manchesterben, két gyerek is megsérült

2018.08.12. 09:57

Tíz embert kórházba szállítottak, miután Manchester Moss Side nevű részén lövöldözés tört ki vasárnap éjjel - írja a SkyNews. A BBC úgy tudja: két, 12 évnél idősebb gyerek is könnyű sérüléseket szenvedett, vélhetően sörétektől.

A manchesteri rendőrség szerint egy ember súlyosan megsérült a lábán, de állapota stabil. Rajta kívül kilenc ember sérült meg.  

A lövöldözés egy karibi fesztivál helyszínén történt. Ekkor már a programok véget értek. 

000 18B4VG
Fotó: Oli Scarff / AFP

A hatóságok egyelőre próbálják kideríteni, hogy pontosan hogyan történt a lövöldözés és ki a felelős a támadásért. Ezért az utcai kamerafelvételek képeit is elemzik. 

A BBC-nek nyilatkozott egy erőszak-ellenes aktivista, aki azt mondta: tudomása szerint a támadást egyetlen férfi követte el. A rendőrség úgy gondolja, a lövöldözés sörétes puskával történt. Az áldozatok többségükben a lábukon sérültek meg.

Az MTI megjegyzi: Moss Side régebben meglehetősen rossz hírű kerülete volt Manchesternek, az utóbbi években azonban jelentős erőfeszítéseket tettek imázsának javítására. 

A környékre most rengeteg rendőrt vezényeltek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?