Aliz
6 °C
14 °C

Őrizetbe vették az egyik svédországi gyújtogatót a török határon

2018.08.15. 14:30 Módosítva: 2018-08-15 14:33:07

Török határrendészek őrizetbe vettek útlevél-ellenőrzés közben egy 19 éves férfit, akit a svéd hatóságok a hétfő esti gyújtogatásokkal gyanúsítanak - közölte az MTI. Kiderítették, hogy a gyújtogatások után a férfi Törökországba utazott, ezért értesítették a török határrendészetet, ami fel is tartóztatta őt határátlépés közben. A gyanúsítottat még szerdán visszaszállítják Svédországba, és a rendőrség eljár vele szemben.

Keddre virradóra legalább száz autó égett le vagy rongálódott meg svédországi településeken, nagy részüket - 80 autót - Göteborgban és Trollhattanban gyújtottak fel. A gyújtogatások rövid idő leforgása alatt történtek, nem zárható ki a kapcsolat köztük.

A rendőrség feltételezi, hogy a tettesek közösségi portálokon szerveződtek. Szemtanúk szerint sötét, csuklyás ruha volt rajtuk, benzines kannák voltak náluk és baseballütők is, amikkel szétverték a gépkocsik ablakait. Trollhattanban kövekkel dobálták meg a rendőröket, akik segítséget nyújtottak a kárfelszámolóknak.

A svéd rendőrség kedden a rongálásokkal összefüggésben őrizetbe vett egy 16 és egy 21 éves fiatalt, de szerdára virradóra négy újabb gyújtogatás történt az országban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?