Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Megtörten nyilatkozott családja eltűnéséről, most őt vádolják a gyilkosságokkal

GettyImages-1017747508
2018.08.17. 21:15

A hét elején eltűnt egy harmadik gyerekét váró nő és két kislánya egy coloradói kisvárosban. Az eltűnésnek indult ügyből napok alatt gyilkossági nyomozás lett, a gyanúsított pedig a nő férje, a gyerekek apja. A férfi az elején a helyi tévének adott tévéinterjúban még családja biztonságos hazatéréséért könyörgött, és úgy tűnik, hogy az őt vigasztaló barátokat is megvezette.

Rögtön voltak gyanús jelek

A most 33 éves Chris Watts 2012-ben költözött feleségével, Shanann Watts-cal a coloradói Frederickbe. A szomszédok csendes, jókedélyű párnak ismerték őket, és úgy látták, nagyon szerették két kislányukat, a 4 éves Bellát, és a 3 éves Celestét. A nő harmadik gyereküket várta, 15 hetes terhes volt, amikor hétfőn jelentették az eltűnését a rendőrségnek.

A helyi lapok szerint a nő Arizonában járt egy munkaúton, onnan hétfő hajnalban érkezett vissza. Egy barátja rakta ki autóval a házuknál. A barátok és szomszédok akkor kezdtek aggódni, amikor nem jelent meg egy előre egyeztetett időpontban az orvosnál. A rendőrséget a 34 éves nő egyik közeli barátja értesítette, mert mobilon sem tudta elérni, amikor pedig bekopogott a házba, nem jött válasz. Chris Watts pedig azt állította, hogy utoljára hajnalban látta a feleségét, amikor elindult dolgozni, hazatérve pedig már senkit sem talált a házukban. Azt mondta, hogy már akkor aggódni kezdett, amikor a nő nem válaszolt az sms-eire, és a hívásaira.

Shanann Watts
Shanann Watts

A rendőrök még hétfőn délután kivonultak a házhoz, ahol megállapították, hogy a nő és a két kislány valóban eltűnt. Voltak gyanús körülmények is: a nő telefonja, a kulcsai, a tárcája, a gyerekülések és a gyerekek orvossága is ott maradt a házban. Miután továbbra sem volt semmi nyom, kedden már a Coloradói Nyomozó Iroda (CBI) és az FBI is vizsgálni kezdte az ügyet.

Őrizetbe vették a férfit

Chris Watts még aznap interjút adott egy helyi tévének. Azt állította, hogy a feleségével volt egy érzelmes beszélgetésük, mielőtt utoljára látta a nőt. „Aztán eltűnt ő is, a gyerekek is. Senki sem volt itt" – mondta. Azt mondta, hogy a családja jelenti az életét, és nagyon reménykedik, hogy felesége és a két kislányuk épségben előkerülnek. „Shanann, Bella, Celeste: ha halljátok ezt, gyertek haza" – mondta. Utána azt kérte, ha valaki elrabolta volna a családját, engedje szabadon őket.

Chris Watts
Chris Watts

Azt mondta, hogy borzasztó volt az éjszakája a szokatlanul csendes házban. „Felkapcsoltam minden villanyt a házban. Azt reméltem, hogy egyszer csak odarohannak hozzám a gyerekek, de ez nem történt meg" – mondta.

A rendőrség szerdán plakátolta ki az eltűnt nő és a gyerekek képét a környéken, abban reménykedve, hogy szemtanúk láthatták őket valahol. Aztán viszont órákon belül változott a helyzet: bejelentették, hogy őrizetbe vettek egy embert az ügyben, akiről kiderült, hogy a nő férje, az egy nappal korábban még a tévében megtörten nyilatkozó Chris Watts. Ezt hivatalosan még nem erősítették meg, de a helyi média, több rendőrségi forrás és a nő családtagjai szerint a férfi elismerte, hogy megölte a nőt és két kislányukat is.

„Találtunk egy holttestet, amiről szinte biztosan azt gondoljuk, hogy Shanann Watts-é" – jelentette be az eltűnés után három nappal, csütörtökön John Camper, a CBI igazgatója. Hozzátette, hogy azt is tudják, nagy valószínűséggel hol lehet a gyerekek holtteste. A nő holttestét állítólag az Anadarko Petroleum nevű olajvállalathoz köthető területen találták meg. A Denver Post szerint ennél a cégnél dolgozott Chris Watts, míg a szerdai őrizetbe vétele után ki nem rúgták.

Az ABC News szerint azóta a közelben megtalálták a két kislány feltételezett holttestét is. Rendőrségi források szerint a gyerekeket szinte teljesen teli olaj- és gáztartályokban rejtették el. A nyomozók azt feltételezik, hogy a férfi így próbálta eltüntetni a nyomokat. A CBS szerint Chris Watts végül maga vezette el a rendőröket a holttestekhez, de ezt sem erősítették meg egyelőre.

Nem értik, miért tehette

A férfi ellen hétfőn emelhetnek vádat. A rendőrségi források szerint a férfi az otthonukban végezhetett a nővel és a két kislánnyal, de egyelőre még sok a kérdőjel az ügyben, az indítékról sem tudni semmit. „Csak tudni akarom, miért" – írta ki a nő testvére a Facebookra.

Shanann Watts Facebook-oldalán látszólag egy boldog család képe rajzolódott ki, írja a Fox News. „Nem tudom elképzelni az életem nélkülük!" – írta a meggyilkolt nő korábban egy olyan képhez, amin a férjével, és két kislányukkal látható együtt. A szomszédok is azt mondták, hogy normális, átlagos családnak tűntek. „Nem láttam semmi negatívat a kapcsolatukban" – mondta egyikük. Egy másik szomszéd szerint a férfi nagyon figyelmes volt a gyerekekkel, viszont ő már Chris Watts őrizetbe vétele előtt is gyanúsnak találta a tévéinterjúját.

A Denver Post szerint van egy olyan szál is, hogy a család nem tudta fizetni a lakáshitelét, habár nem tudni, ennek köze van-e az ügyhöz. Viszont ehhez kapcsolódik, hogy a férfi barátoknak már hétfőn arról beszélt, hogy árulni fogja a házat, mert ezt beszélték meg a feleségével.

Leginkább a házaspárnak azok a barátai döbbentek meg, akik az eltűnésnek induló ügy első napjaiban próbálták támogatni a férfit. Nicholas és Amanda Thayer elborzadva beszéltek a Denver7-nek arról, hogy engedték, hogy Chris Watts náluk maradjon, és bocsánatot kértek, amiért kiálltak mellette. Annyit tettek még hozzá, hogy Shanann a gyilkosság előtti héten azon aggódott, hogy a férje megcsalhatta.

(Borítókép: A család háza előtt. Fotó: RJ Sangosti/The Denver Post via Getty Images)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?