Erzsébet
1 °C
4 °C

Elkapták a calabriai maffia egyik vezetőjét

2018.08.18. 21:50 Módosítva: 2018-08-18 21:53:25

Az olasz rendőrség elfogta a calabriai maffia, a 'Ndrangheta egyik vezetőjét. A 28 éves Luigi Abbruzzese három évig bujkált Németországban, nemrég tért vissza Olaszországba, írja a Bild.

A férfit egy házban fogták el Dél-Olaszországban. A házkutatáson két pisztolyt, lőszereket és hamis papírokat is találtak. A házkutatásról és a maffiafőnök elvezetéséről videó is készült. 

Luigi Abbruzzesét korábban távollétében 20 év börtönre ítélték  kábítószerkereskedelemért, de az ítélet még nem jogerős. A férfinek fontos szerepe volt egy nagyobb drogcsempész hálózat irányításában, amely Kolumbiából kokaint, Afganisztánból heroint, Albániából marihuánát szállított Európába. 

'Ndrangheta  a maffia calabriai ága, amely a szicíliai Cosa Nostra mellett a világ egyik legbefolyásosabb bűnszervezete. A  'Ndrangheta  Európán kívül jelen van Észak-Amerikában és Ausztráliában is jelen van.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?