Pongrác
12 °C
23 °C

Hatalmas földrengés volt a Csendes-óceánnál

2018.08.19. 07:21

Richter-skála szerinti 8,2-es földrengés volt a Csendes-óceánon, írja a CNN. A legmagasabb értéket 200 mérföldre a Fidzsi-szigetektől és Tongától mérték.

Egy lomboki kórházból evakuált beteg
Egy lomboki kórházból evakuált beteg
Fotó: Social Media

Az amerikai szeizmológiai megfigyelő intézet szerint a rengés 560 kilométeres mélységben következett be az MTI szerint. Ez annyira mélyen történt, hogy a földrengés valószínűleg semmilyen károkat nem okoz, és egyelőre erről nem is érkezett egy lakott területről sem információ. A mélység annyira tompította a rengés hatását, hogy ugyan az emberek érezték, de ennél nagyobb bajt nem okozott.

A csendes-óceáni tengerárfigyelő rendszer nem adott ki cunami-riasztást. Egyébként egy ilyen erejű földmozgás a felszínen iszonyatos károkat tud okozni, ezért szerencse, hogy ennyire mélyen történt.

Az MTI azt írja, hogy az indonéziai Lombok szigeten szintén földrengés mértek nemrég. Az első adatok szerint erős, 6,3-as rengés történt a szigeten, amelynek az epicentruma Belantingtól délnyugatra volt közel 7 kilométeres mélységben. A rengés olyan erős volt, hogy a sziget keleti felén is érezni lehetett.

Augusztus 5-én hasonló, 6,9-es erősségű rázta meg a szigetet, amelyben 460-an meghaltak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport