Erzsébet
1 °C
4 °C

A szerb rendőrök bezárták a gyerekeknek szervezett szélsőséges kiképzőtábort

2018.08.20. 12:07
A tábort szerb és orosz veteránok szervezték, lányok és fiúk is lövöldözhettek, esténként pedig a hagyományos szerb-orosz barátságról hallhattak.

Szerbiában minden oldalról éles felháborodás kísérte egy szerb és orosz veteránok által működtetett ifjúsági tábor ügyét. Az ország nyugati felén, a Zlatibor-hegyen  rendezett táborban az erőnléti edzések mellett részt vevő fiúk és lányok számára a lőfegyverek használata és a kézitusa is a program része volt, esténként pedig a fiatalok az orosz és a szerb nép barátságáról hallhattak történeteket.

Ami ebből a filmből látszik,

az alapján a tábor laikus szemmel nem tűnt a legjobb szórakozásnak, de természetesen ízlések és pofonok kérdésében nehéz vitatkozni.

ideje hazamenni

Mindenesetre a szerb rendőrség múlt csütörtökön este 10 órakor megszállta a tábort, feloszlatta azt és a gyerekeket hazaküldte.

Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter a gyerekek védelmére hivatkozott.

Zeljko Vukelic táborvezető azonban sérelmezte, hogy a rendőröknek nem volt írásbeli utasítása, ők csak hasznos dolgokra tanították a gyerekeket és nem éles lőszert használtak. A hazafias szervezetek is azonnal kritizálni kezdték a minisztert, mert szerintük Szerbiát nem a saját gyerekeitől, hanem a menekültektől kellene megvédeni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?