Jenő
-2 °C
6 °C

Letette hivatali esküjét Ausztrália első muszlim szenátornője

2018.08.20. 07:40

Letette hivatali esküjét Ausztrália első muszlim szenátornője hétfőn Canberrában - írja az MTI. 

"Megtiszteltetés, hogy letehettem az esküt az ausztrál szenátusban. Nagyon várom a munkát a zöld kollégákkal" - írta a Twitteren  Mehreen Faruqi, aki a Zöldpárt színeiben szerzett mandátumot.

A múlt héten nagy felháborodást keltett, hogy egy jobboldali szenátor, Fraser Anning első beszédében a bevándorlási kérdés végső megoldásáról beszélt, amit bírálói a holokauszttal állítottak párhuzamba, amelyet a nácik a zsidó kérdés végső megoldásának neveztek. Fraser Anning a muszlim bevándorlás leállításáról beszélt. Anning most gratulált Farukinak az eskü után.

Faruki 55 éves, és 1992-ben vándorolt be Ausztráliába Pakisztánból, amely szintén tagja a brit Nemzetközösségnek. Politikai pályafutása előtt tudósként és mérnökként dolgozott két évtizeden át. Az új-dél-walesi parlamentben szintén ő volt az első muszlim képviselőnő 2013-ban. Ausztrália 24 millió lakosának mintegy 2,6 százaléka muszlim.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?