Jenő
-2 °C
6 °C

Aligátor támadt egy kutyára, végül a gazdáját ölte meg

2018.08.21. 11:35

Aligátor végzett egy kutyáját védelmező nővel Dél-Karolina partjainál, írja az MTI. A 45 éves Cassandra Cline-t hétfőn a Hilton Head Island üdülőszigeten lévő golfpálya mellett érte halálos aligátortámadás kutyasétáltatás közben.

"A lagúna közelében járt a kutyájával, amikor az aligátor kijött a vízből és a collie-ra támadt. A nő próbálta megmenteni kedvencét, egy karbantartó munkás sietett a segítségére. Miközben a kutyát mentették, az aligátor végül a vízbe rángatta a nőt" - mondta el David Lucas, a dél-karolinai természetvédelmi hatóság szóvivője.

Később megtalálták és lelőtték a 2,5 méteres állatot. Eltart még egy ideig, amíg a hatóságok megállapítják, hogy a hétfőn kilőtt állat tényleg a nő gyilkosa volt-e.

Az aligátor nagyon ritkán támad emberre. 1976 óta mindössze 20 eset fordult elő Dél-Karolinában, de 2016-ig egyik sem volt halálos kimenetelű. 2016-ban egy 90 éves nőt találtak holtan egy tóban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?