Aliz
6 °C
14 °C

Tizenhárom gyilkossággal vádolják a Golden State-i sorozatgyilkost

2018.08.24. 12:10

Újra bíróság elé állt a 72 éves Joseph DeAngelo, akit még áprilisban tartóztattak le, mert azt gyanították, hogy ő a modern Amerika történetének egyik legkegyetlenebb, még élő sorozatgyilkosa, a Golden State Killer. Akkor négy gyilkossággal vádolták meg, mostanra tizenhárom gyilkosság és ugyanennyi betörés a vád ellene – írja a Sky News.

DeAngelo csütörtökön Sacramentóban állt bíróság elé, hogy meghallgassa az új vádakat, a helyi média beszámolói szerint pedig az áldozatok családtagjai közül sokan könnyek között figyelték a történéseket.

Nagyon nehéz volt, ez a pár szó közel sem elég arra, hogy összefoglalja a kegyetlen bűntetteket, és hogy mekkora szörnyűségeket élt át mindenki. Feketén fehéren, kilistázva hallani nem volt könnyű, sőt, sokkal nehezebb volt, mint gondoltam.

– mondta egy nő, akinek anyját 43 éves korában ölte meg a férfi még 1980-ban. Rajta kívül emberek tucatjaival végzett a sorozatgyilkos, közülük sokakat pedig meg is kínzott, mielőtt megölte volna őket.

Ha az áldozat férje is ott volt a házban, akkor időnként egy szadista játékot játszott a párral: a férfit megkötözte, tányérokat tett a hátára, és miközben a nőt erőszakolta, azzal fenyegetőzött, hogy mindkettejüket megöli, ha a tányérok a földre esnek.

DeAngelo egyelőre nem reagált a vádakra, jelenleg még ügyvédje sincsen, és egyelőre nem tudni, hogy kap-e majd egyet, vagy neki kell majd találnia. Legközelebb december 6-án megy majd bíróságra, de nincs kizárva, hogy az ügy annyira elhúzódik, hogy csak évek múlva születik majd ítélet.

Az ügyről a férfi elfogásakor bővebben írtunk, ezt a cikkünket itt olvashatják el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?