Ödön
1 °C
11 °C

A tavalyi győztes gyilkolt a floridai e-sport-versenyen

29063967 2030791127202954 279608673630600102 o
2018.08.26. 21:03 Módosítva: 2018-08-26 23:12:03

Ketten meghaltak, legalább kilencen pedig megsérültek, mikor egy támadó tüzet nyitott vasárnap délután egy e-sport-versenyen a floridai Jacksonville-ben – írta az USA Today. A rendőrség közlése szerint a merénylő David Katz volt Baltimore-ból.

A 24 éves gyilkos a versenynek helyt adó pizzériában fegyverével öngyilkos lett

– írta a CNN, így ő a harmadik halottja a tragédiának.

A GLHF Game Barban szervezett versenyen a legújabb amerikaifocis játék, a Madden NFL 19 egyik versenyének első selejtezője zajlott éppen, amikor elkezdődött a lövöldözés. A versenyt a Twitchen élőben közvetítették, így felvétel is van az esetről, de ennek megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Vesztett, mielőtt ölt?

A jacksonville-i rendőrség a Twitteren mindenkit nyomatékosan kért arra, hogy maradjanak távol a helyszíntől. Az első információkkal ellentétben úgy tűnik, a merénylőnek nem volt társa.

  • a rendőrök az első sajtótájékoztatón azt nyilatkozták, hogy jelenleg nincs másik gyanúsított;

Katz előző nap érkezett Jacksonville-be, vélhetően egy szállodában szállt meg, az autóját is megtalálták. A hírek szerint Katz részt vett a versenyen, de

kiesett a selejtezőből, ezután kezdett a gyilkolásba.

Egy szemtanú szerint közvetlenül a lövöldözés előtt Katz vitába keveredett egy versenyzővel. Ezután kiment a teremből, majd fegyverével tért vissza – ezt azonban a rendőrség nem erősítette meg – írta a BBC.

Egy résztvevő szerint Katz az egész verseny alatt furcsán viselkedett, nem beszélt senkivel. „Miután játszottunk és győztem, kezet nyújtottam neki, de ő csak szótlanul nézett rám” – idézett a Global News egy résztvevőt.

Katz nem volt ismeretlen játékos, az MTI úgy tudja a Madden NFL kiadója, az EA Sports adatbázisából, hogy a videójáték-verseny 2017-es győztese volt.

A különleges egységek átkutatták a területet, a rendőrök arra kértek mindenkit, aki a környéken bújt el a támadó elől, hogy maradjanak nyugodtak, és semmiképpen ne szaladjanak ki a rejtekhelyükről, ki fogják menteni őket.

A compLexity Gaming egyik sportolója, Drini Gjoka is részt vett a versenyen, neki azonban sikerült kimenekülnie a helyszínről. A játékos a Twitteren azt írta, hogy óriási szerencséje volt, mert csak a hüvelykujján találta el egy golyó.

A sérültek állapota stabil, egyikük azonban súlyos állapotban van. Három embert több lövés is elért – a súlyos sérültet a mellkasán –, a többieket egy-egy lövés érte. Az áldozatok és a sérültek 21–35 év közöttiek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?