Erzsébet
1 °C
4 °C

Dél-Koreában kitiltják a kávét az iskolákból

2018.08.30. 10:27 Módosítva: 2018-08-30 10:50:12

Szeptember közepére minden általános- és középiskolából kitiltják a kávé árusítását, amivel az egészségesebb táplálkozást próbálják meg népszerűsíteni a diákok és a tanárok körében – írja a Guardian.

Az intézkedés egy kiterjedtebb kampány része, melynek keretében a magas kalória-, illetve koffeintartalmú ételek és italok fogyasztását akarják visszaszorítani az országban. A kávé betiltása egyébként vélhetően annak köszönhető, hogy több diák heves szívdobogástól, szédüléstől, alvászavaroktól és idegességtől szenved miatta, de így is rengetegen fogyasztják, mert a dél-koreai oktatási rendszerben rendkívül magasak az elvárások.

Dél-Koreában átlagosan 181 csésze kávét isznak meg az emberek évente, ami kimagaslóan sok az ázsiai régióban, és a brit átlagnál is nagyobb, de az amerikai 266-os átlagnak a közelében sincs. A kávét egyébként pont az amerikaiak tették igazán népszerűvé az országban, Szöulban pedig az elmúlt években szinte minden sarkon nyílt egy új kávézó,

2016-ban pedig már több volt belőlük, mint kisboltból.

Az tehát jól látszik, hogy az országban komolyan gondolják az egészséges életmódra való nevelést: idén tiltották ki az energiaitalokat is az iskolákból, a gyorskaját, édességeket és a magas koffeintartalmú termékeket népszerűsítő reklámokat pedig már nem lehet akkor játszani, amikor a gyerekműsorokat adják. 

Ne maradjon le semmiről!

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?