10 évet kapott a szélsőjobbos német mecsetrobbantó

2018.09.01. 13:07 Módosítva: 2018.09.01. 13:07
9 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a drezdai bíróság azt a férfit, aki két éve bombát robbantott a város egyik mecseténél, valamint egy rendezvényközpontban.

Nino K. korábban az idegenellenes pegida rendezvényein szólalt meg. A 31 éves légkondiszerelő aztán 2016 szeptemberében a német egység ünnepén házilag készített csőbombákat hozott működésbe.

Előbb a Török Iszlamista Vallási Intézmények Uniója által működtetett egyik városi mecsetnél robbantott. Itt csak egy imám tartózkodott a feleségével és a két fiával a macsethez tartozó lakásukban, de nem esett bajuk – a bírósági szakértők szerint ez csak a szerencsének köszönhető. A második bomba egy csak egy nemzetközi kongresszusi központ robbant fel, de itt is csak anyagi kár keletkezett.

A bíróság most többek között gyilkossági kísérletért és gyújtogatásért ítélte el a merénylőt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás