Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Folyóban landolt és kigyulladt egy orosz gép, sokan megsérültek

2018.09.01. 07:31
Leszálláskor lement a kifutópályáról, a folyóban landolt, majd lángra kapott szombatra virradóra egy utasszállító őgép Szocsi repülőterén. A hivatalos infók szerint 18-an megsérültek.

Tizenegy sérültet kórházba szállítottak, egy reptéri alkalmazott pedig a mentéskor szívrohamot kapott és meghalt. A baleset a UTair hanti-manszijszki székhelyű orosz légitársaság Boeing 737-es típusú gépével történt, a fedélzeten 164 utas és a hattagú legénység volt. Mindnyájukat sikerült kimenekíteni.

A gép landoláskor lement a kifutópályáról, és egy közeli folyóban landolt. Egyik szárnya és futóműve darabokra tört, az orra megrongálódott. Kigyulladt a gép baloldali hajtóműve, és a fedélzeten is tűz ütött ki. Ezen a felvételen nagyjából látszik, hogy mennyire komoly volt a tűz:

A lángoló utasszállítóról készült felvétel
A lángoló utasszállítóról készült felvétel
Fotó: Social Media

A baleset oka egyelőre nem ismert, az ügyészség büntetőjogi eljárást indított. Tíz nap leforgása alatt ez már a második ilyen eset Oroszországban. Augusztus 22-én a Red Wings légitársaság Ufából szintén Szocsiba tartó gépe 204 emberrel a fedélzetén visszafordult, és kényszerleszállást hajtott végre a baskír székváros repülőterén, miután az egyik hajtóműve lángra kapott. Az Roszaviacija orosz légiforgalmi hatóság szerint a hajtómű magasnyomású kompresszorának meghibásodása okozta a tüzet.