Jolán
2 °C
4 °C

Robbanás egy német erőműben, 200 tűzoltó küzd a lángokkal

000 18R6G7
2018.09.01. 08:56 Módosítva: 2018-09-01 16:19:55
Komoly robbanás történt szombatra virradóra egy német hőerőműben és olajfinomítóban Ingolstadtnál. Az első jelentések szerint nyolcan sérültek meg, halottakról nem tudni. 400 tűzoltót vezényeltek ki a lángok megfékezésére, 1800 embert kitelepítettek a környékről a sűrű füst miatt.

A robbanás szombat hajnalban történt az erőmű   cseppfolyós földgázt (LNG) tároló részén. a környéken megszólaltak a szirénák, a közelben lakók arra ébredtek, hogy sűrű füst borítja a környéket. 

Az ingolstadti erőmű 840 MW teljesítményével Bajorországban is a jelentősebbek közé tartozik. A szombati baleset okairól egyelőre semmit nem lehet tudni. 

Amellett, hogy a rendőrség biztonsági okokból egy egész falunyi népességet telepített ki a környékről a füst miatt, egy 130 hektáros területet is lezárták. Ezzel a saját biztonságukkal kevéssé törődő bámészkodókat is távol akarták tartani.

A felvételeken hatalmas erejű lángokat látni:

Miután a füst eloszlott, a környéken lakók három óra elteltével visszatérhettek otthonaikba. Az erőmű területén több kisebb tűz is kitört, amelyeket végül sikerült megfékezniük a tűzoltóknak. 

(Borítókép: Twitter)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?