Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Robbanás egy német erőműben, 200 tűzoltó küzd a lángokkal

000 18R6G7
2018.09.01. 08:56 Módosítva: 2018.09.01. 16:19
Komoly robbanás történt szombatra virradóra egy német hőerőműben és olajfinomítóban Ingolstadtnál. Az első jelentések szerint nyolcan sérültek meg, halottakról nem tudni. 400 tűzoltót vezényeltek ki a lángok megfékezésére, 1800 embert kitelepítettek a környékről a sűrű füst miatt.

A robbanás szombat hajnalban történt az erőmű   cseppfolyós földgázt (LNG) tároló részén. a környéken megszólaltak a szirénák, a közelben lakók arra ébredtek, hogy sűrű füst borítja a környéket. 

Az ingolstadti erőmű 840 MW teljesítményével Bajorországban is a jelentősebbek közé tartozik. A szombati baleset okairól egyelőre semmit nem lehet tudni. 

Amellett, hogy a rendőrség biztonsági okokból egy egész falunyi népességet telepített ki a környékről a füst miatt, egy 130 hektáros területet is lezárták. Ezzel a saját biztonságukkal kevéssé törődő bámészkodókat is távol akarták tartani.

A felvételeken hatalmas erejű lángokat látni:

Miután a füst eloszlott, a környéken lakók három óra elteltével visszatérhettek otthonaikba. Az erőmű területén több kisebb tűz is kitört, amelyeket végül sikerült megfékezniük a tűzoltóknak. 

(Borítókép: Twitter)