Ödön
1 °C
11 °C

Siket gyerekeket molesztálták a papok Ferenc pápa szülőhazájában

2018.09.07. 05:32

Helyi idő szerint csütörtökön razziát tartott az argentin rendőrség a siketek egyházi iskolájában pedofília gyanúja miatt.

A hatóság La Platában, a katolikus vezetésű Antonio Provolo Intézetben foglalt le 1987 és 2018 közötti keltezésű dokumentumokat. Egy névtelenséget kérő rendőr közlése szerint a razziát egy helyi ügyész rendelte el.

Nem a La Plata-i az első Provolo-intézet, amely gyermekek szexuális zaklatásának gyanújába került. Mendoza tartományban az egyik Provolo iskolában legalább húsz gyerek állította, hogy több pap erőszakoskodott velük, akiket azután le is tartóztattak. Az estekről a Vatikán 2009 óta tudott, miután a hálózat olaszországi iskoláinak volt tanulói nyilvánosság előtt számoltak be az őket ért szexuális zaklatásokról. A veronai érsek bocsánatot kért az áldozatoktól, akik azonban bíróság előtt már nem kaphatnak elégtételt a bűncselekmények elévülése miatt. Azonban az argentin jog e tekintetben szigorúbb: a pedofil bűncselekményekben az elévülési idő nem kevesebb, mint 50 év.

(MTI, Washington Post)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?