Ödön
2 °C
11 °C

Százával hantolják ki az embereket a tömegsírokból

2018.09.07. 05:50

Százhatvanhat ember földi maradványait rejtő tömegsírra bukkantak nyomozók csütörtökön Mexikóban, Veracruz tagállamban - ugyanabban a régióban, ahol tavaly márciusban már 270 halottat kellett kiemelni egy jelöletlen sírból.

Feltehetően ezúttal is kábítószerkartellek áldozatainak csontjai kerültek elő. A veracruzi főügyész, Jorge Winckler közlése szerint legalább két éve temették el a halottakat, és nem kizárt, hogy további maradványok kerülnek elő.

A nyomozók egy tanúvallomás alapján találtak a helyre. A tanú állítása szerint több száz holttestet temettek el a területen, melynek pontos hollétét a főügyész biztonsági megfontolásból nem fedte fel.

A mexikói kartellek rivalizálása és a szervezett bűnözés ellen indított újabb meg újabb kormányzati akciók 2006 és 2017 vége között összesen akár 150 ezer áldozatot is követelhettek. A drogháborút elsősorban az amerikai kereslet táplálja, a különböző drogfajták határon való átjuttatásával - a legalizálási hullám ellenére - a kartellek becslések szerin 19 és 29 milliárd dollár közti bevételhez jutnak évente.

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?