Ödön
1 °C
11 °C

Hurrikán lett Florence, és az USA felé száguld

2018.09.09. 18:28

Jövő héten éri el az Egyesült Államok keleti partját a Florence nevű trópusi vihar, amelyet vasárnap minősítettek át hurrikánná az amerikai meteorológusok. Mögötte van Helene és Isaac, a következő két vihar - írja a CNN.

Az amerikai hurrikánfigyelő központ szerint vasárnap körülbelül 6 mérföldet tett meg óránként Florence, és még 1500 mérföldes út áll előtte az Atlanti-óceán nyugati széléig. Nagy esély van rá, hogy erős, 3-as fokozatú viharrá erősödik, mire odaér.

Egyedül azt nem tudják a meteorológusok, hogy hol fog partot érni, Florida állam északi csücskétől Észak-Karolináig bármi szóba jöhet, és Virginia állam katasztrófavédelmi szolgálata is tűkön ülve figyeli a fejleményeket.

Akár 220 kilométer per órás viharrá is válhat

Florence pusztító ereje nemcsak a légmozgás sebességében mutatkozhat meg, hanem jókora esőket és áradást is okozhat, ahol lecsap.

A lakosságot arra figyelmeztetik, hogy időben tankolják meg a járműveiket, hogy el tudják hagyni a lakhelyüket, amint ez szükségessé válik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?