Jenő
-3 °C
6 °C

Cleveland a magyar cukrászát, Farkas Attilát gyászolja

2018.09.14. 10:10

83 éves korában meghalt Farkas Attila, Cleveland sokak által kedvelt magyar cukrásza, aki futballedzőként is dolgozott sokáig. Haláláról az egyik legnagyobb ottani lap, a Cleveland.com számolt be egy portréban.

Farkas Budapesten született, az apja egy 15 főt alkalmazó kávézót üzemeltetett, de amikor a kommunista rezsim elvette tőle, akkor az egész család az Egyesült Államokba emigrált. Marylandben nyitottak egy cukrászdát, és helyi süteményeket akartak utánozni, de nem jött be a biznisz.

Farkas Attila
Farkas Attila
Fotó: Farkas Pastry Shop

Ezután költöztek Clevelandbe, ahol sok magyar emigráns élt, a legtöbben 1956 után érkeztek. Farkas apja eleinte egy helyi pékségben vállalt munkát, azonban felesége, Klára támogatásával hamarosan saját vállalkozásába kezdtek a fiával.

A környéken hamar elterjedt, hogy a magyarok mennyire szeretnek jókat enni, és milyen jók a süteményeik. Farkasék cukrászdája egyébként fent van a TripAdvisoron is, a legtöbben 5/5-ösre értékelték. 

A lap megszólaltatta Mike Harrisont, aki a cukrászdát üzemelteti jelenleg. "Nagyon sok ember szerette őt. Attila mindenkinek a szívébe belopta magát, igyekezett tenni azért, hogy az emberek jól érezzék magukat a közelében."

Farkas óriási sportrajongó volt,  az egyik helyi középiskola futballcsapatánál is dolgozott segédedzőként, majd később a John Carroll egyetemen folytatta az edzősködést. Az edzősködés úgy indult, hogy egy nap megjelent a középiskolás csapat edzésén, és onnantól minden nap ott volt, a vezetőedző pedig nem küldte el, idővel bevette a stábba.

Farkas utóbbi években már betegséggel küzdött.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?