Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Elengedték a chemnitzi késelés egyik gyanúsítottját

2018.09.18. 16:10 Módosítva: 2018.09.18. 16:10

Szabadlábra helyezték kedden a németországi Chemnitzben tüntetéseket kiváltó emberölés egyik gyanúsítottját – írja az MTI.

A 22 éves férfi a chemnitzi városi bíróság utasítására nyerte vissza szabadságát, miután ügyvédje panaszt emelt fogva tartása ellen. Mint írta, a bűncselekmény feltárását irányító chemnitzi ügyész semmilyen bizonyítékkal nem tudta alátámasztani, hogy ügyfele részt vett volna az emberölésben, az iraki férfi bűnrészessége 

az ügyész fantáziájának szüleménye, amelyet hamis bizonyítékokkal igyekezett alátámasztani.

Az ügyész tevékenységével kapcsolatban nem az a kérdés, hogy tévedésről van-e szó, hanem inkább az, hogy szándékosan meg akarta-e hurcolni a menedékkérőt, és hogy utasították-e erre felettesei - tette hozzá az ügyvéd.

A chemnitzi ügyészség szóvivője megerősítette, hogy a 22 éves iraki férfit szabadlábra helyezték, egy másik gyanúsított, egy 23 éves szíriai menedékkérő viszont továbbra is előzetes letartóztatásban marad. Az ügynek egy harmadik gyanúsítottja is van, egy szintén iraki, 22 éves fiatalember, őt nemzetközi körözéssel keresik.

Chemnitzben augusztus 26-ra virradóra késeltek meg egy 35 éves német állampolgárt, ami demonstrációk sorozatához vezetett a városban. Az emberölés napján tartott első, nem bejelentett tüntetésen és egy nappal később egy bejelentett demonstráción számos erőszakos bűncselekmény történt, amelyeket a német nyilvánosságban az elkövetők idegenellenességének és szélsőjobboldali, jobboldali radikális nézeteinek tulajdonítanak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport