100 ezer euró kártérítést kap a brit hercegi pár Katalin félmeztelen fotóiért

2018.09.19. 20:03 Módosítva: 2018.09.19. 20:31

A francia fellebbviteli bíróság szerdán helybenhagyta azt az egy évvel ezelőtti ítéletet, miszerint 100 ezer euró (32,3 millió forint) kártérítés illeti meg Vilmos herceget és feleségét, Katalin hercegnőt azért, mert egy francia pletykamagazin 2012-ben közzétette a hercegnőről paparazzók által készített félmeztelen fotókat - írja az MTI. 

000 Par7318140
Fotó: Thomas Samson / AFP

A versailles-i bíróság kötelezte a két párizsi fotóst és a Closer egyik régi szerkesztőjét, illetve a magazint kiadó vállalatcsoport vezérigazgatóját arra, hogy együttesen 50 ezer euró kártérítést fizessen Katalin hercegnőnek és ugyanekkora összeget a férjének, Vilmos hercegnek. A megítélt összeg jócskán elmarad a hercegi pár által követelt 1,5 millió euró kártérítéstől.

A nanterre-i bíróság a 100 ezer eurós kártérítésen felül egy évvel ezellőtt a Closer magazinhoz kötődő hat személyt - három fotóst, valamint a magazinhoz kötődő három vezető beosztású személyt - talált bűnösnek magánszféra megsértése vádjában és a maximális, fejenként 45 ezer eurós bírság megfizetésére kötelezte Laurence Piau-t főszerkesztőt és Ernesto Maurit, a magazint tulajdonló Mondadori olasz kiadói csoport vezérigazgatóját, a Mondadori francia leányvállalatának elnökét. Két bűnösnek talált fotósnak 5-5 ezer euró büntetést kell fizetnie.

Vilmos és Katalin egy magánbirtokon pihent a dél-franciaországi Provence-ban, amikor a fotókat távolról, teleobjektívvel készítették. A Closer 2012 szeptember 14-én közölte a felvételeket, amelyek megjelenése nagy botrányt kavart Nagy-Britanniában.

A hercegi pár a magánszféra megsértése miatt feljelentést tett, és bírói végzéssel betiltották a fotók megjelenését.  • Tippek
  • Személyi kölcsön