Judit
2 °C
7 °C

Peruban megküzd egymással Lenin és Hitler a választáson

2018.09.21. 13:53 Módosítva: 2018-09-21 14:16:11

Itt a nagy összecsapás, ha már úgy alakult a történelem, hogy a legnagyobb kommunista állam alapítója és a legnagyobb náci birodalom megalapítója - egy állítólagos sakkpartit leszámítva - elkerülték egymást, most Peruban, egy polgármesterválasztás erejéig megküzdhet egymással Hitler és Lenin.

Lenin Vladimir Rodríguez az egyik jelölt, Hitler “El bueno” Alba Sánchez a másik Ancash megyében, Yungar körzetben. Ez utóbbi magát a Jó Hitlernek szereti hívni.

Lenin egyébként adminisztratív úton meg akarta akadályozni, hogy Hitler ezzel a névvel felkerülhessen a választási ívre, merthogy Hitler nem is ott él, hanem hét órányira attól a várostól, amit vezetni szeretne, de nem sikerült a manőver. 

Hitler amúgy a Somos Peru, vagyis a Peru vagyunk párt képviselőjeként indul, és édesapja volt annyira kegyes vele, hogy megajándékozza ezzel a névvel, mondván, annyira nem szokványos.

Hitler szerint az ellenzék össze akarta zavarni a választókat azzal, hogy a történelmi szereplővel mossák össze a nevét. Ő maga is nehéznek nevezte a küldetést, hiszen Hitlert számos történelmi bűn terheli, de szerinte már sikerült ezen túllendülni a helyi politikában, amikor 2011 és 2014 között megválasztott polgármester volt.

A mostani szlogenje is ezt bizonyítja:

Hitler az emberekért

Hitler a megbízhatóság

Jó Hitler amúgy azt mondja, nem vállal közösséget a náci ideológiával, de a német kultúrát kedveli. 

Yungar csak egyike annak a 1678 körzetnek, ahol regionális és állami választást tartanak október 7-én Peruban, ahol 23,4 millió polgár szavazhat majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?