Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Trump szerint jön a második csúcstalálkozó Kim Dzsongunnal

000 15U92S
2018.09.24. 18:38

Donald Trump amerikai elnök hétfőn közölte, hogy nemsokára megtarthatják a második csúcstalálkozót Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel - írja az MTI
   

Az az érzésem, hogy elég gyorsan lesz egy második csúcstalálkozónk

Donald Trump és Kim Dzsongun először júniusban találkozott Szingapúrban.
Az amerikai elnök New Yorkban várhatóan hétfőn kétoldalú találkozót tart Mun Dzse In dél-koreai elnökkel. Mun előzőleg Észak-Koreában járt, ahol Kim Dzsongunnál tartott megbeszélést. 

Egy évvel korábban Trump az ENSZ-közgyűlésben még "rakétás embernek" nevezte Kimet. Azóta beindult a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítése.
Trump szerint az még egy más világ volt, és akkor veszélyes idők voltak. Most egy évvel később már más időket élünk. 

Az amerikai elnök szerint Kim kérte szeptemberben az újabb találkozót, és Mike Pompeo külügyminiszter már a részleteken dolgozik. A külügyminiszter felajánlotta, hogy a héten az ENSZ-ben találkozik észak-koreai kollégájával.

Donald Trump New Yorkban hétfőn kétoldalú találkozót tart Mun Dzse In dél-koreai elnökkel. Mun előzőleg Észak-Koreában járt, ahol Kim Dzsongunnal tartott megbeszélést. A megbeszélésen várhatóan aláírják az új amerikai-dél-koreai kereskedelmi megállapodást.

Trump négynapos New York-i látogatásán számos vezetővel találkozik. Hétfői programjában szerepel tárgyalás Mun mellett Abdel-Fattah esz-Szíszi egyiptomi és Emmanuel Macron francia államfővel is. 

(Borítókép:  Anthony Wallace / AFP)