Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Brit munkáspárt: újabb EU-népszavazás?

2018.09.25. 19:53

Nagy többséggel jóváhagyták kedden a brit Munkáspárt kongresszusának küldöttei a párt Brexit-stratégiáját, amely nyitva hagyja az újabb EU-népszavazás lehetőségét is, írja az MTI.

Arról azonban még kedden is vita volt a kongresszuson, hogy ha lesz ilyen referendum, azon a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről lehet-e majd dönteni, vagy arról is, hogy Nagy-Britannia maradjon az Európai Unió tagja.

A legnagyobb brit ellenzéki erő Liverpoolban zajló éves kongresszusán elfogadott Brexit-stratégia egyik fő eleme az, hogy a Labour-frakció szinte bizonyosan leszavaz a parlamentben bármiféle olyan megállapodást, amelyet a konzervatív párti kormány köt az EU-val a kilépés feltételrendszeréről. A Munkáspárt ugyanis nem hiszi, hogy a kormány képes megfelelő egyezségre jutni az unióval.

A kongresszuson elfogadott határozati javaslat megfogalmazása szerint "ezután minden lehetőség nyitva áll", beleértve az újabb EU-népszavazást is.