Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy hónap alatt 444 embert öltek meg a drogellenes akciókban

2018.09.27. 13:11

Augusztusban 444 emberrel végeztek a Fülöp-szigeteki hatóságok kábítószer-ellenes műveletek során - közölte hivatalos közlésekre hivatkozva az MTI. Azt álíltják, ők ellenállást tanúsítottak, amikor őrizetbe akarták venni őket.

A kormányzat keménykezű drogellenes kampányában eddig már több mint 4800 embert öltek meg. Jogvédők szerint azonban ez a szám elérheti a 12-20 ezret is.

A Rodrigo Duterte elnök által meghirdetett kábítószerellenes háborúban több mint 155 ezer embert vettek eddig őrizetbe és legalább 12, drogok előállítására használt labort és több tucat drogtanyát számoltak fel. A razziák során több százmillió dollár értékű kábítószert foglaltak le.

A fülöp-szigeteki, sok esetben felesleges vérengzést nemzetközi kritika illeti évek óta, ezért egy éve Duterte kivonta a rendőrséget az ügyből, és egy másik hivatal hatáskörébe helyezte át. Akkor azt ígérték, hogy az egyszerű fogyasztókról áttérnek a nagy drogterjesztő hálózatokra, azonban a mostani számok nem azt bizonyítják, hogy ez megtörtént volna.