Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hét mázsa heroin a bolgár-török határon

2018.09.29. 13:41
Rekordmennyiségű, több mint 700 kilogramm heroint foglaltak le a bolgár-török határon két, iráni kamion rakterében.

Az Ausztriába tartó első teherautót csütörtökön tartóztatták fel. A gipszkarton rakomány között 347 kilogramm heroinra bukkantak a vámosok. Tizennégy órával később, pénteken egy másik iráni kamionban 365 kiló heroint találtak. A nagy tisztaságú drog feketepiaci értékét 23 millió euróra, 7,5 milliárd forintra becsülik.

A két autó sofőrje rokoni kapcsolatban áll egymással. Mindkettőjüket letartóztatták, büntetésük akár 15-20 év börtön is lehet. Az árut egy bécsi székhelyű cégeknek szállították.

A bolgár hatóságok előző évben mintegy 700 kilogramm heroint foglaltak le iráni kamionokon, amelyek megpróbáltak átjutni a Közel-Keletet Közép- és Nyugat-Európával összekötő szárazföldi útvonal megkerülhetetlen pontjának számító Kapitan-Andreevo határátkelőn.

(MTI)