Fotókon, milyen közel volt egymáshoz a kínai és az amerikai hajó

2018.10.04. 09:13

Légi felvételeket közöltek arról az incidensről, ami egy amerikai és egy kínai katonai hajó között történt a Dél-kínai-tengeren a napokban

A CNN-en megjelent fotókon látni lehet, hogy a USS Decaturhoz milyen közel került a kínai hajó, amely azért lépett akcióba, mert az amerikaiak 12 tengeri mérföldön belülre közelítették meg a Gaven és Johnson zátonyokat a vitatott a hovatartozású Spratly-szigetek közelében. 

USS-Decatur-incident-800x475
Fotó: US Navy

Az amerikaiak beszámolója szerint a kínaiak több agresszív manővert is végrehajtottak, volt olyan, hogy 41 méterre volt egymástól a két hajó. A fotókon látható, hogy a kínai hajó bal oldalról, az amerikaiak mögül közelít, és egyre közelebb húz az amerikaiakhoz. 

Az ügyben azóta megszólalt a kínai védelmi minisztérium is, annyit mondtak, hogy a hajójuk pusztán a Kínához tartozó Spratly-szigetet védte, ahol katonai létesítményeik vannak, és a jövőben is hasonlóan fognak cselekedni ilyen helyzetekben. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?