Natália
1 °C
7 °C

Rejtélyes szökés egy kínai börtönből: két férfit keresnek

2018.10.05. 10:38

Hajtóvadászat indult két szökött rab után Kínában, akik egyes hírek szerint úgy léptek meg egy szigorúan őrzött börtönből, hogy ellopták az őrök ruháit, és kisétáltak az intézményből. 

A két szökött rab a 33 éves Vang Lej és a 29 éves Csang Kuj-lin. Előbbit halálbüntetésre ítélték, de a kivégzését valamiért elhalasztották, utóbbi életfogytiglant kapott, és már kétszer is megpróbált megszökni, plusz az egyik rabtársát is megsebesítette korábban.

adas

A szökésükkel kapcsolatban sincs teljesen egyértelmű információ. A helyi lapok szerint az őröktől ellopott egyenruhákban szöktek meg, ugyanakkor egyes jelentések arról szólnak, hogy a börtön egyik ablakán keresztül lógtak meg, ami szintén elég furcsán hangzik.

A kínai büntetés-végrehajtásnak azért is kellemetlen, ami történt, mert az életfogytiglanra ítélt embereket szigorúan őrzött intézményekben helyezik el. Ráadásul a két férfit a hajtóvadászat ellenére azóta sem találtak meg, és csak találgatások vannak arról, hogy még a környéken, Lianonig tartományban lehetnek. 

2014-ben már volt egy hasonló incidens egy kínai börtönben: akkor három férfi megölt egy őrt, és lopott egyenruhákban egyszerűen kisétált a börtönből. 

 (BBC)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?