Natália
1 °C
7 °C

Las Vegas-i mészárlás: túlélők és egy magyar orvos emlékeztek

2018.10.06. 21:092017. október elsején egy ámokfutó tüzet nyitott egy Las Vegas-i koncerten az ott jelenlévő több ezer emberre. Ötvennyolcan meghaltak, több mint nyolcszázan megsebesültek a tömegmészárlásban. A számtalan túlélő és áldozatok hozzátartozói, akik soha nem szabadulnak ennek a napnak az emlékétől 1 évvel később a Sunrise kórházban emlékeztek a tragédiára.

Ebben a kórházban azon az éjszakán az egyik ügyeletes orvos egy magyar férfi volt, Varsányi György. Az aneszteziológus Magyarországon szerzett diplomát, de már évek óta az Egyesült Államokban él, mielőtt Las Vegasba költözött volna, Detroitban, New Yorkban lakott. A megemlékezésen természetesen ő is részt vett.

Az évforduló alkalmából a helyszínre utazott az RTL Klub Fókusz Plusz műsorának stábja is. Nemcsak a magyar származású orvos, hanem túlélők is meséltek nekik, a film szombat este került adásba, és online is megtekinthető. Varsányi doktor többek között arról beszélt, mi történt azon az éjszakán. A szavaiból kiderül, először nem is tudták, mekkora a baj:

Bejelentés jött, hogy lövési sérült érkezik, ami itt minden napos. Megérkezett a beteg (...) rövidesen megérkezett a következő, kettesével, hármasával tolták be, lökték be a betegeket (...) mondták, hogy nagy lövöldözés volt valahol, de időnk sem volt, hogy átgondoljuk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?