Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hivatalos információt kért Kínától eltűnt vezetőjéről az Interpol

2018.10.06. 17:02

Az Interpol hivatalos nyilatkozatban kéri a kínai hatóságokat, hogy adják ki információikat a csütörtökön eltűnt vezetőjükről, Meng Hung-vejről, írja a CNN.

Kérésüket a Twitterre posztolták ki, amiben azt írják, várják a hivatalos választ arról, hogy az eltűnt igazgató hollétéről és állapotáról, aki elvileg szeptember végén utazott Kínába. Felkutatásához nemzetközi rendőri segítséget is kértek.

Meng Hung-vej eltűnését felesége jelentette be csütörtökön, miután tíz napig semmit nem hallott a férfiról. Azt is mondta, az azóta eltelt időben rendszeresen kapott fenyegetéseket a közösségi médián és telefonon keresztül. A nőt ezért rendőri felügyelet alatt tartják. 

Az Interpol egy névtelenül nyilatkozó munkatársa nem volt hajlandó megerősíteni azt a hírt, miszerint Meng Hung-vej épp hivatalosan látogatáson volt Kínában az eltűnésekor.

Egy kínai lap szerint Meng ellen nyomozás indult Kínában meg nem nevezett okok miatt, és már a landolása után elvitték őt a hatóságok kikérdezésre. Egy névtelen forrás szerint az igazgatót korrupcióval vádolják.

A korábban kínai közbiztonsági miniszterhelyettesként dolgozó Menget 2016-ban nevezték ki az Interpol élére, amely a nemzetközi nyomozásokban segédkezik. Ő az első kínai az Interpol élén.