Áron
-4 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Már 1944 halottja van az indonéziai földrengésnek

2018.10.08. 08:22

A helyi katasztrófavédelem legfrissebb összesítései szerint már 1944 halottja van az indonéziai Celebeszt megrázó, 7,5-es erősségű földrengésnek, és az azt követő szökőárnak – írja az MTI.

Muhammad Thohir, a hadsereg szóvivője azt is hozzátette, hogy még ennél is tovább emelkedhet a halálos áldozatok száma, mert egyelőre nem kaptak utasítást arra, hogy leálljanak a halottak utáni kutatással.

A hatóságok attól tartanak, az eltűntek száma akár az ötezret is elérheti, mert a szeptember 28-án történt katasztrófa óta annyi idő telt már el, hogy nagyon kicsi az esélye annak, hogy találnak még élve maradt embereket a romok alatt.

A földrengésben megsemmisült házak számát mintegy 66 ezerre becsülik, és feltehető, hogy sokan rekedtek a romok alatt azokon a területeken, ahova a megrongálódott infrastruktúra és egyéb okok miatt nem tudott eljutni a hatósági segítség. Az első helikopteres szállítmányok is csak hamarosan érkezhetnek meg az érintett körzetekbe.

A helyi segélyszervezetek, közte a vöröskereszt adatai szerint, mintegy 1800 embert kezelnek kórházakban különböző mértékű sérülésekkel, az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló hivatalának (OCHA) értesülései szerint csaknem 200 ezer embernek van sürgős szüksége segítségre, akik közt rengeteg gyerek is van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport